glögg nr 2

Hej!!

Nu har jag precis kommit hem från träningen. Dan gick helt ok... jag var ganska trött pga att jag e lite förkyld och att vi hade simning idag i skolan. 

Som jag kanske har skrivit så blev jag äntligen klar med mitt arbete om psykologisk prestation igår. Jag skrev typ som det va... alltså att det typ är mitt psyke som förstör frö mig i min idrott. 
Idag på ledarskapen kom min lärare fram till mig och sa att jag skulle få en bok av honom. Så efter lektionen fick jag förlja medhonom in på hans kontor där jag fick boken "Bäst när det gäller". Jag har bara läst inledningen, men den verkade faktiskt ganske bra. Så nu ska jag ta tag i mig själv och verkligen försöka förbattra mig!! Kommer bli så jävla bra på gympa!!

Nu sitter jag och myser med en minikopp gögg och en hembakad pepparkakstryffel framfr datan. Jag e så värd det!!  

Ha de riktigt julmysikt nu!!

//Emma


RECEPT PÅ PEPPARKAKSTRYFFEL!

Ingredienser

300 g mjölkchoklad av fin kvalitet
25 g smör
0.5 dl vispgrädde
2 msk flytande honung
0.5 msk finstött kardemumma
0.5 vaniljstång
1 tsk kanel
0.5 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malda nejlikor
0.5 tsk ingefära
150 g mjölkchoklad eller ljus choklad till dopping

Gör så här

1. Finhacka chokladen. Dela smöret i mindre bitar och lägg smör och choklad i en bunke.
2. Häll grädde och honung i en liten tjockbottnad kastrull. Lägg i kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära. Skär upp vaniljstången på längden och lägg i den.
3. Koka upp grädden. Ta ur vaniljstången och häll grädden över chokladen och rör ihop till en slät smet.
4. Lägg på plastfolie och låt den svalna i rumsvärme tills den stelnat.
5. Gör klickar med en sked eller använd en sprits och spritsa ut lagom stora klickar på en tallrik. Ställ i kylen att stelna.
6. Ta ut chokladklickarna. Täck händerna med kakao och rulla klickarna till runda kulor. Låt dem stå i rumstemperatur i ca en timme för att torka.
7. Smält chokladen till doppingen i vattenbad. Låt den svalna lite. Doppa tryfflarna i den smälta chokladen, använd gärna en gaffel till hjälp. Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger upp kulorna på en tallrik.
8. Istället för att rulla tryffeln till bollar kan man hälla den i en form täckt med bakplåtspapper. Sedan kan man stansa ut tryffeln i olika formar med hjälp av små pepparkaksformar.
9. Låt dem stå i rumstemperatur i en timme för att torka och doppa sedan i smält choklad. Låt dem stelna.
10. Garnera gärna med pepparkakskristyr! Blanda florsocker med lite vatten och lägg i en platspåse. Klipp av ett hörn av påsen och använd som sprits. Spritsa pralinerna som pepparkakor.
11. Förvara svalt eller i kylskåp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0