lördagen

Nu har jag inte skrivit på ett bra tag! men jag får väll ta igen lite. i fredags hade vi so-prov vet inte hut det gick men jag kunnde svara på alla frågor iaf.

igår var jag först på en gympa kurs och sen var jag demogymnast till en. det inebär att jag körde de saker som du på den kursen skulle lära sig om. det var kul. på kvällen träffade jag mina kussar inne i stan. vi åt middag i kungshallarna och sen gick vi på bio. vi såg patrik 1,5 den var super:).

idag ska jag göra läxor och plugga inför tyskaprovet som är på tis. på kväller har jag friståendeträning. juste jag nåste stretcha också!!!
jippi!!!:(

ses!!

♥//Emma

so prov

imorn gäller det!! SO-prov!!1 jag kan alll fakta men problematisera och jämföra?? vi får se... det är bara att hoppar på det bästa.

håll tummarna

♥//Emma


svenskaaa!!

ojojoj. jag borde verkligen läsa svenska boken nu! (flugornas herre). har läxa tills imorn... men jag borde också plugga inför so-provet. Fredsag det börjar närma sig. aja nu sitter jag här, men dethär får bli ett kortisinlägg så att jag hinner plugga plugga plugga!!!!!

ses el hörs el läs som jag brukar säga!!:)

♥//Emma

Historia
                      


plugga?

nu sitter jag här  i skolan igen vi börjar om exakt en timme. ASå jag har redan haft en lektion men mitt så otroligt bra shema gör så att jag för får gå till skolan klockan åttta ocg sen får  sitt och typ inte göra nåti mer än en timme när jag egentligen bara vill ligga hemma och sova.
 
JAja jag kan juu ändå inte ändra på det nu, så därför tänkte jag vara lite smart och göra läqxor och sånt, MEN... först tänkte jag att jag skulle skriva på min svenska novell, men nu verkar det som om jag visst glömde att skicka  tilllbaka den till skolan efter att jag hade skrivit hemma på den igår. Så då tänkte jag att jag kanske skulle kunna öva lite inför soprovet på fredag, men... dom bökerna var visst också kvarglömmda hemma. Tillsisst slog det mig att jag skulle kunna läsa lite ur Flugornas herre som vi läser i skola(vi har en STOR läsläxxa till på tors och jag har inte börja). men... var är boken??? Jo hemma!

Jag kanse skulle kunna låna den jag sitter ju trots allt på ett biblotek och skriver dethär. får se hur det blir. nu skriver jag ju ändå ett inlägg. Eller hur?


alla mina läxor som borde göras!!:(

♥//Emma

Svampplockning

på efetr middagen idag var jag och min mamma ute och plockade svamp. vi fick inte i hop så mycket men en del kantisar vart det så nu när jag kom hem från gympan på kvällen åt jag en jätte jag kantarellmacka mm...

efter det kollade jag på miss secret agent 2, men jag årkade inte kolla färdigt så nu är den inställd på inspelning iaf.

Sov sött!!



♥//Emma

Gäster:|

Hej!

Sitter här vid datorn på mitt rum och gör typ inget. Alla föreldrar sitter i köket och barnen förutom jag (som är älst) kollar på film.

Jag tror att idag har nog varit en av de sämmre dagarna i mitt liv. En liten lista med plus och minus kanske vore passande:

- Jag har haft en såndär otursdag där man typ har isönder allt och så jag har bka haft i sönder en porslinljusstake.
+ Jag kanske kommer på nåt bra sen.
- Jag hade grym huvudvärk i morrse.
+ ÄÄhhhh har inte kommit på nåt än...
- Väktes tidigt imorrse av att min lillebror hade på tv:n på alldelles för högt.
+ ju mer jag försöker komma på nåt posetiv dessto fler negativa saker kommer jag på.
- jag gjorde så att glassen som skulle bli vår efterrätt skar sig(det var bara att börja om)
+ Ja de va ju iaf lördagh vilket betyder ingen skola.
- Men å andra sidan så betyder ju det att en av veckans roligaste dagar blev en (som det  ser ut änn så länge) dålig dag.
+ Såg en ganska bra dokumentär på tv imorrse(jag börjar komma på lite + skaer nu men - sida leder)
- Har inte pluggat ett dugg på so-läxan.
+ ok och.... där tog det slut på +- grejor.
- Min lillebrorsas bandylag förlorade sin match.
+ ....
- borde ha skrivit på svenska noviéllen...
+ ähhh.... JO! minus sidan börjar ta slut.
- Min tröja som jag hade tänkt att ha på mig låg i smutsen.
+ funkade i och för sig ganska bra med en annan.
- hade ingen gympa
+ men å anndra sidan kanske det var bra för antagligen hade det inte gått så bra.
- var tvungen att städa rummet.
+ HAde en helt ok hårdag.
- typ hale lördan har gått och jag har typ inte gjort nåt nyttigt.
+....
nä nu orkar jag inte skriva mer jag har redan insett att allt gått fel och att dethär var en dålig dag:(:(:(:(:(

ses eller hörs eller läs??(vad säger man?)

♥//Emma

Air track

I går var jag på lidinge ö på kvällen och testade air track,det var kul.

Vi skulle testa gt vikingarnas eftersom vi (min förening) kanske ska köpa ett sånt. VI har ett annat air track hemma i torpet på test och nu skulle vi se vilket som var bäst. Jag tyckte helt kklart att air tracket på lidingeö var mkt bättre. 

För er som inte vet vad ett air track är så kan jag berätta att det är som en gummimadras som är uppblåst med luft (se bild).

 


//Emma

Gäster

Idag (lördag) ska vi ha gäster så vi håller på att fixa hemmet och mat och så!

Igår hade vi engelska prov vet ärligt inte hur det gick men det får man väll se. engelska är ju inte mitt starkaste ämne om man säger så!

ses måste gå och kolla på min lillebrorsas innebandy match


skola:(

Idag har jag varit i skolan igen. Allt var (tyvärr) som vanligt och så:(. Aja vi hade iaf sjöld (jag har textil) och bild. På bilden ska vi typ annalysera nån blid, har nån nåt förslag så är det bara att höra av sig.
På syslöjden känndes det som vanligt som om att jag inte kom nån stans.

För övrigt hade jag Mucklan och Muttis (ok jag vet att det bara e dom som kallar varan de, men så länge jag inte har fått nåt namn så är det bara för mig att utnyttja situtionen!!) starka misstankar om att det skulle bli ett fejk brandalarm idag. Men så vart det inte, ähh jag vet inte vad jag hälst skulle velat missat lektion:) el stått ute och frysa:(..

Men men fortsätter väll och blogga om mitt så spenande liv nu när jag inte har ggått på gympa på sååålänge. Jag känner att jag snart är helt frisk och det är dags fför min lilla comeback!!!

ses

♥//Emma

en tanke

Jag satt och läste läxor vid bardisken mär pappa kom hem. Han tog av sig sin jack och gick in i köket, där la han tidningen (Dn) framför mig på disken. Jag kollade lite snabbt på den och då insåg jag hur stora orättvisor det finns i världen.

Jo högst upp stod det med ganska stor text typ:

Bolånen blir dyrare.
Lite längre ner ver det en blid på några barn som står brevid deras helt föstörda hus. Altså vi här i Sveriga oroar n
vi oss för att bålånen blir dyrare medans den finns personer som inte ens har hus. 

Jag lovar att ni som jag har hört om orkanerna som drabbat så många och ändå så gör man inget!!   

 


bluebox.se

efter som jag bara har varit hemma hela dan så har jag ju suttit en del vid datorn. eller rättare sagt ganska mkt vid datorn och oftast meed den i knät i soffan med tv:n på , men men. Näa jar var ute och kollade lite på internet så hittade jag en sida med massor av ursöta saker på. Bla fanns det denhär↓ ursöta nagel filen den kostade 89:- funderar starkt på att slå till. Vi får se:)

 


♥//Emma

värdera din blogg!

Hej!

Jag  var just inne på en sida där man kunnde se hur mkt ens blogg var värd. Jag vart lite överraskad när jag fick reda på vad min blogg var värd. Vet inte riktigt om det stämmer men men det är en kul grej.

När jag hörde att man kunnde värdera sin blogg trodde jag först att min blogg typ skulle gå minus eller att värdet skulle vara för litet för att kunna beräknas el nåt sånt. MEN det visa sig faktiskt att jag hade ganska fel:



jag är så stolt!!!                                     (sidan: http://bloggvarde.se/ ) titta vad jag kan//Emma

Strepsils

Nu när det är höst och man är till baka till skolan och träffar massor med mäniskor, så är det ju väldigt stor risk att man blir förkyld. Det har som ni vet i af jag blivit. Ett litet tips till alla er som har onte i halsen är Strepsils. om man är trött på att typ "knarka" 7 paket fishermens freind om dan, eller kanske blir lite konstig i magen av att ätit förmånga läkerol (de innehåller faktiskt lajseringmedel) så är det perfect att testa Strepsils. Man äter en tablett typ avr tredje timme och de hjälper verkligen. själv har jag testat smaken honung & citron, men förutom den så finns också Menthol, jordgubb och vanlig. Man kan köpa dem på ett valoigt apotek. Jag råder er att iaf testa de  komer att hjälpa!!

Strepsils Packshots

♥//Emma

fiiin

ok ni måste ha märkt att min blogg har blivit väldigt fin. Nu när jag har varit hemma så mycket så har jag haft tid att "pynta'' lite på min blogg. Jag har bla lagt till en ram runt hela, flyttat upp datumet för när inläggetgjordes och jaf har ändrrat stil och strlek på texten!!  fiint va

hemma idag också. sjuk?

idag är jag så gott som frisk, jag har inte nån feber.. el jag tror inte de iaf. Nu kanske ni undrar varför jag inte är i skolan då???  JO!! för jag har nämligen ont i halsen fortfarande. altså jag vill ju inter gå till skolan och sen upptäcka att allt har blivit värre och att jag inte kan träna på jättelänge. det skulle ju vaara katastrof altså seriöst!

Nu när jag tänker efter var det typ mer 'n en vecka sen jag tränade!! :O.(redskap alltså). Måndag förra veckan tränade jag sen på onsdag var jag ju på råsunda och på torsdagen var det konfaträff + att jag hade lite ont i halsen redan då:(. 

Ja jag om ni vill kan ni ju hoppa över att läsa stycket över för det var mest till för attt jag skulle tänka efetr varföfr jag inte har tränat på så länge!!

AJa..




♥//Emma

Top model!

åhh nu är den nya sesongen av top model i gång. I <3 Top model.

jag hade tänkt att göra nån sårts nerräkning här på bloggen men nu är det iaf jättemycket försent. jag hade inte så jätte bra start häller såg bara på ett pogram förra veckan. men märker verkligen skillnad på hur mkt saker jag håller på med det här året å förra. Från och med nu ska jag iaf inte missa ett ände program. 

Har inte hunnit få nån favvo än (har ju bara kollat på ett program) men jag lovar att medela så snabt som möjligt!!..  


♥//Emma

sjuk:(

Hej allihop.

idag har jag varit sjuk:(. det innebär att jag har varit hemma från skolan. tur att jag alltid är så himmla amiskös (vet inte hur de staavs) på fredagar så jag tar hem typ alla böcker i skåpet. ofta blir det ju inte så himmala mycket gjort på hrlgen iaf. 

Jag kommer troligen att vara hemma imorgon också, kanske bloggar lite då, hade tänkt att lägga in en blid på dagens aotfit men jag orkade inte ta kortoch så. men men.. jag hade på mig min urmysiga moorronrock och mina duntofflor. Jag har också konstaterat att mina duntofflor läcker dun fjädrar så nu har vi det i hela huset. tur att jag är sjuk annars hade jag s'kert fått plocka upp alla fjädrar vilket inte hade varit en favvo syssla precis. 

Missade för övrigt skolfottot idag. men det var bara enskilt fota och det måste man väll få ta om??el? aja brukar ändå inte bli så jöttebra:/:/

  

Krya på mig:/:(:(

♥//Emma

oj Oj Oj!!

Nu har det gått välldigt länge sen jag var inne sisst. Katostrof!!!!
 
Men men det är bäst jag börjar har ju lite att ta fatt.

ok mitt sissta inlägg var i onsdags innan jag hade vart på råsunda. orkar inte riktigt skriva om det, dat känns som om det var flera år det hände. Allt på råsunda var aif jätte kul om ni vill läsa mer så kan ni gå in på http://bloggenmatilda.blogg.se/ .

just nu sitter jag ock väntar på att min mat ska värmas upp i mikron. Jag var på friståendeträning i morse och då blev jag jättesugen på att baka, så nu har jag bakat bröd. de vart riktigt goda!!  

 snabba-frallor.png
Gissa vilka jag gjort!!  :):)


Ha det bra

♥//Emma

den STORA dan!

För er kanske det här är en helt vanlig dag med typ skola och kanske nån idrott. Det skulle det vara för mig också om det onte vore så att jag och min gympagrupp ska framträda innan vm-kvalmatchen idag.
Det ska bli så himmla kul!!

Men nu måste jag göra mig i ordning till skolan som jag måsste genomlida innan jag äns får sätta mig på bussen dit.
Skriver och berättar mer när jag kommer hem.

Ha en bra dag ni också!

♥//Emma


Råsunda. Hoppas Sverige vinner!!

Tisdag morgon!:O

God morgon!

de e tisdag klockan är 07:33 och jag sitter här och bloggar. aldrig trodde jag att jag skulle bli såhär fast i bloggandetsvärld. Men så länge som det är kul så.
Som alla andra mårnar är jag också idag välldigt trött. Kan ju ha lite med att göra att jag hade träning till halv tio igår. Det gick helt ok på träningen om man lägger ihop de olika redsapen och struntar i att -+=-. altså vi körde bara matta(tumbling) och hop(trampet fast nu men ett hoppbord också**) på tumbling gick det JÄTTEDÅLIGT körde knapt nåt ,men så körde vi till hårt (tjockmattor) i stället för hopp grop(en mjuk skumm gummigrej som man landar i)-
På trampetten körde jag faktiskt bra. vi övade på överslag volt ,vilket jag aldrig hade kört fören igår. Men nog prat om gympa.
Idag har vi hemkunskap i skolan. det är helt ok, vi ska göra nån kycklign grej. hoppas vår blir lyckad:). vi har en ganska ny lärare så man måste ju visa sin bästa sida hela tiden.

Ha en bra dag!!                          ett hoppbord!!(det me gult på är den nyaste varianten)


♥//Emma

Jag <3 Ran

nu kanske ni undrar vem Ran är? kanse en kille eller en kompis NEJ!!! det är en Häst. mitt förra inlägg var om gympa, men nu har jag helt sadlat om (förstå ordvitsen). Nu är det hästar som gäller!! Jag och min förra bästis (nu är det Ran), var på en ridtur med Lappdalls stallet. Det var min födelse dags present från Matilda( min förra bästis). På väg dit satt jag i bilen och funderade över hur jag trodde att det skulle vara. Jag tror inte att man kan ha mer fel än vad jag gissade på typ 0 rätt av 100 möljiga. 
Det första vi gjorde när vi kom dit var attt vi blev tilldelade hästar. Det var då jag fick min kära Ran. Om vi nu efter det här hde gjort som jag trodde att det skulle vara så hade vi fått en häst som var färdig att hoppa upp på och sen hade vi skrittat iväg lite lungt. Men "ack" hur fel man kan ha..
Vi fick efter att fått reda på namnet av det häst vi skule ha, gå och hämta den hästen i hagen sedan lädde in den i stallet. väl i stallet fick vi med lite (= mycket) hjälp av "ledarna" borsta, kratsahovarn, sadla på och sätta på betsle och tyglarna. dehär tog ett tag kan man säja, men när alla var färdiga ledde vi ut hästarna till ridplanen(???). efter att där ha gått igenom en hel del saker så bar det iväg.
Det var så kul vi  skrittade, travade galoperade(mest i uppförsbackar) och töltade. Jag fick faktiskt upp min häst i töle en gång (säjer man så??), fast jagi inte riktigt fatta hur mna skulle klämma ut en "svamp" med händerna och trycka med benen. Men när det väl funka så var det som om man flög fram. det var en underbar kännsla!! 

JA ghar bara ett tips till alla er som inte har testat att rida PROVA. visst var det lite ovanligt och laskigt ibörjan, fast jag har ridit när jag var pytteliten. men när man var tvungen att leda in hästen i stalet började jag nästan gråta... det var så himmla kul ,aj gförstår inte hur man kan bli så förelskad i ett djur så mkt på barra några h. Hoppas att alla förstår att jag menar allvar när jag säger att ni måste pröva. 
för mig kommer det här  iaf bli ett minne för livet.

TACK SÅ HILMMLA MKT UNDERBARASTE UNDERBARA MATILDA!!!!!!




    

min under bara häst Ran!


♥//Emma

gym-nice-tics

Hej igen!

Eftersom jag inte riktigt har kommit igång med dethär att blogga och så än så tänkte jag att jag skulle berätta lite om mig själv.

jag gå i skolan i 9:an, satsar ganska mycket och så... men det som jag verkligen gillar, det som är mitt val att satsa på är Gymnastik. Inte typ bom och barr utan TRUPPGYMNASTIK:). man kör tambling, trampett och fristående... men det kan jag förklara lite senare.
Jag går i gruppen JSM1. Jag tränar 4 ggr i veckan, 3 ggr tränar jag 2.5h och 1 gång 2h. förutom det är jag hjälptränare för bas 07, det är ett gäng glada tjejer och alla har olika personligheter... det är så kul!! dom tränar jag ca 3ggr i vecka samanlagt max 5,5h. som ni märker så går mkt av min tid åt till gympa, men de e så KUL!!.
NU tänkte jag berätta för er som kanse inte är lika insatt i gympa som jag är.
Tumbling: det är som en lång stuttsig matta.

Trampett: det är som me skoltrampett fast istället för gummiband är deet fjädrar och det är mkt hårdare.

Fristående: det är som en dans fast man gör gympa saker i den.

 det är jag och mitt lag som kör 



Jag började på gympa när jag var väldigt liten. först gick jag på barngympa som typ alla andra barn gör, men sen när jag blev lite äldre ca 8 år så läste min mamma i tidningen(och tur var väll det) att man kunde göra ett intagnings prov. och nu sitter jag här massor med år senare som värsta gympa nörden8)... i alla fall så har jag massor av minnen av intagningen, inte vet jag varför men that's how it is.
bla så kommer jag ihåg att vi fick lära oss att hoppa på en satsbräda måste ju ha lyckats ganska bra i alla fall.
vi skulle också sitta i spagat och splitt vilket jag sööög på, men i och för sig så sitter jag här än i dag och är så ovig att mina tränare nästan gråter.
vi skulle också stå på häner, då hade vi en tränare som heter monica, hon är inte tränare för oss längre, men när jag sen gick på trupp så hade jag henne ett tag.
efter intagningen så fick jag börja i trupp7 och en dess har jag (nästean) bara blivit bättre och bättre (alla har jju sina svackor då och då)och nu sitter jag här och skriver mitt längsta inlägg i världshistorien om jusst gympa.!!:)!! ni som fortfarande läser är antagligen lika gympaintresserade som jag eller så fattar ni säkert nada!...  menmen.
                           
det är jag som har svarta kläder. sen åt höger matilda min bästis. nästa person till höger är carroen av mina nuvarande gumpakompisar. och till sisst thomasine vi gig´ck på gympa tillsammans ett bra tag innana hon sluta. ;(

vill bara tilllägga:

gympa is the life!!!!!!!!!

♥//Emma

ÅÅhhhh!!!

Tur att ni inte är här nu för jag skulle antagligen skrika och slå er. Jag är så SUR!!!!  allt har skitit sig! åhni kommer säkert skratta när ni får höra varför jag är SUUR, men det ligger faktiskt mer bakom det som jag inte kommer avslöja... det e min lilla hemlis.

AHHHH, aså jag skulle skriva ut kort till mina tackkort(vet att det låter kompliserat, men jag är så sur så jag orkar inte skriva nåt annat). Först skrev jag ut bilden en gång, men då vart bara halva med av nån konstig anledning. sen så skulle jag tänka lite på miljön och växthuseffekten och allt det där, så jag skulle skriva ut hela bilden på samma papper. men då av nån ännu konstigare anledning så blev bilderna överlappade(el vad mana säger när de är övegr varan). Så då av samma miljömedvetna sjjäl skulle jag nu klämma ni en ny helt rätt och hel bild på samma papper.Gissa va som hände, om kanske inte bilden överlappade den andra. jag försöktae om och om igen men tillslut så satt jag där med ETT papper med fem bilder på som på nåt konstigt vis satt ihop med varandra och bildade en stor färg klutt i mitten. 
JAG VAR SÅ SUR OCH ARG SÅ JAG TRODDE ATT JAG SKULLE DÖ!! 
jag visste inte vad jag skulle göra så jag sprang ut i köket till mamma och sa att jag typ ville dö( jag vet den mognaste saken man kan göra) och så la jag pappret(med bilden ner) på bordet och la mig själv ner på golvet. 
efter ett tag insåg jag hur töntigt det måste sett ut så jag gick in i mitt rum skrev ut en HEL och BRA bild mitt på ett annat papper. Åt H*lvette me miljön nu har jag slösat ett foto papper massor med skrivmaskins färg på att bli sur..!!!
Fatta hur dåligt för miljön det är!!!!

nåt annat som är riktigt dåligt för miljön är skolan. tänk hur mkt papper det går åt för alla elever att bara t.ex. få sin frånvaroraporrt varannan vecka och alla trygghetskontrakt och sheman. nu känns det nästan lite bättre när jag jämför hur mkt jag slösade och hur mkt skolan slösar,, men å andra sidan så sitter jag och tänker på skolan och vem blir glad av det????

nu ska jag gå och lägga mig... enligt mina föreldrar iaf.

Sleeeep well!!!

♥//Emma
MAJA      EMMA
     

Ny Bloggish

3:dje gången gillt...passar väll bra, eller engentligen inte, men men. Det här är i alla fall min nya alldeles första blogg. Två av mina kompisar har precis skaffat blogg och jag är väll liksom 3:dje ut. Har i alla fall tänkt att skaffa blogg ett bra tag nu och så fick jag en ny dator(som alltid kommer att ha en del av mitt hjärta) så då tyckte jag att det var passligt :). http://bloggenmatilda.blogg.se/ och http://www.mikaeelah.blogg.se/ ( de två kompisarnas bloggar) gå gärna in och kolla. 

En liten förklaring av namnet kanske vore passligt för de som inte har förstått än. enMma okej vi tar det bit för bit. en=1 Mma= emma altså typ [ämma] jag vet inte hur jag ska förkklara det, men ni kanske fattar, eller inte. men det viktigaste är att ni kommer ihåg det:):).

Jaha så var väll mitt första inlägg klaart, jag har redan lust att skriva massor med mer!!!  Får väll se jag måste ju spara mig själv lite och jag måste göra tackkort från konfan idag också. Riktigt dåligt att jag inte gjort det än meen man kan ju inte hinna me allt. 


Min nya dator eller den ser nästan ut såhär, min har fingerprint också! <33


♥//Emma

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0