stressad men ändå nöjd på nyårsaftonsmorgonen!

ojoj... lååååånng rubrik!

igår smsade Carro mig och undrade om jag ville göra nåt med henne på nyår!
-offcourse!
Som jag har klagat på att jag bara ska va hemma mid mina föräldrar... Har dock fortfarande ett litet problem,
VI VET INTE VAD VI SKA GÖRA!
nyårsafton är ju lixom idag...

Men men.. de blir nog bra. En sak som jag säker på att jag vill göra är att räkna ner de tio sista sec till 12slaget. Kom på igår att jag typ aldrig har gjort det!!!

så...
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-0     GOTT NYTT ÅR!!!

ha en bra  nyårsafton!

//Emma

SATC and a movie!

Hela förmiddagen idag har jag städat... jippie! men ändå ser det typ ut som skit i mitt rum...

EFtermiddagen har gått åt till att kolla på gammla Sex and the city avsnitt som jag har spelat in på vår box. lite mer najs än att städa iaf.

På kvällen ska jag och Olivia åkt till Kista för att gå på bio... Trubbel i paradiset! Den varkar rolig. '


För övrigt är jag förtfarande ganska bitter eftersom jag är tvungen att sitta hemma med mina föräldrar på nyårsafton! Stackars Olivia som kommer behöva umgåås med moa hela källen.. Nää de ska bli kul att gå på bio :):) <3

//Emma

 


the hills!

måste bara tillägga att jag såg en kille idag i täbban som vasr såå sjukt likcspencer i the hills...

kunnde typ inte sluta att stirra! han gav mig typ värdens blick... men jag kunde verkligen inte sluta stirra!!!



asså  de va typ han!!!
fast han pratade svenska...


Nyårskris!!

hej hopp... jag lider av nyårskris!!
Inte vad jag ska ha på mig eller ngt sånt.. utan vad jjag ska göra.

-Kommer antagligen sitta hemma och ruttna hemma me min föräldrar och lyssna på när dom pratar med sina vänner. Jättekul!


idag var jag iaf i torpet.. tränade typ i 10min.. resten av tiden var bara allmänt spårad! behöver nog inte säja nåt mer.

00:00 coolt

data-freak all the way baby

japp.. thats mee

har suttit två dagar i sträck vid datorn.. jag har hållit på med att fixa på o´photoshop. Är riktigt kul!!!!

Idag  tog jag dock ett litet avbrott för en traditionell kalkonmiddag hemma hos min moster. Det var kul:)

Näää... nu e jag ganska trött och jag har träning imorrn kl 10 så jag ska nog gå och lägga mig...
GOD NATT!





OLD TIMES / LOTS OF MEMMORIES!

//Emma<3


Release Me- Oh Laura




julafton=slut

Nu är julafton slut och alla har gått hem!

Jag har fått ton med fina presenter bland annat adobe photoshop. Skulle sitta och mixtra lite nu = försökte lära mig programet....  slutade med att jag hamnade på ngt jättekonstigt ställe i programet och när jag tillslut skulle skåda mitt verk såg jag bara ngn slags spårad bild som är ett misslyckar försök till att redigera en bild.. men men...tycker ändå att den var ganska fiin... Eller hur????




Är det ngn där ute som kanke har lite photoshop skills så är jag helt klar öppen för HJÄLP!!!



Aja, nu ska jag nog gå och lägga mig! gör ett nytt försök imorgon... vi får ser hur det går
God natt.. och GOD JUL
//Emma

GOD JUL!!!

God jul allihop!

Hinner inre skriva värsta inlägg för hela min släkt är här nu... men god jul!

TACK SÅ JÄTTEMKT Mattis för de super coola/söta döskalleringarna!!

GOD JUL!

//Emma


se de snöar!

snön bara vräker ner utomhus. De e sååå mysigt att sitta här innomhus och kolla ut genom ett fönster. Ngt som är minder mysigt är att jag idag mellan 13 och 17 ska stå parkeringsvakt vid täbban. Jippie!!! Kommer frysa ihjäl!

Igår var en supermysig dag. VI äkt in till stan efter lunch och tillbringade hela eftermiddagen med att gå och leta julklappar. Måste ände medge att jag nu har lite presentpanik eftersom dom andra fyra lyckades köpa alla julklappar de skulle och jag lyckades köpa 2....

när vi hade tröttnat på stan med alla dess folk. Tog  vi tåget hem till carro där vi åt en supergod middag och såg på filmen the Holliday. DEn var bra... man blev typ glad av den :)









//Emma


barndisco!

Hej!

Nu är jag entligen hemma rån barn discot! Har så ont i ryggen och i fötterna plus att jag e så trött!! Men det e helt klart värt det. Vi fick in typ mkt pengar och att det var jäteekul att dansa med alla barnen och försöka få upp alla så scenen och dansa.

Imorgon bär det av till stan för julshoping. Ska bli kul, men pga att jag inte plockade upp efter mig i morse så måste jag städa båda toaletterna innan jag åker. LIFE IS HARD!!

//Emma 


bussstopp

Idag tog det 2 timmar för mig att komma hem :(:(. Det brukar ta typ en kvart... Som ni säkert vet så går inte bussarna för att de e typ snöstorm!! Så det vara till att gå. Det kanske iofs inte va det som tog längs tid på vår hemresa utan. Vi skulle också gå in på min gamla skola. Skarpängsskolan för att Matilda skulle få nån påskrift för hennes språkår. Där blev vi typ kvar i en timme..

kännde så overkligt att va där!! alla känslor typ blandades. Man längtatde typ tillbaka samtidigt som man kännde hur skönt det vara att ha slutat. Vi träffade alla gamla lärare. Jag fick nästan tårar i ögon när jag träffade min gamla mattelärare. Hade henna ända från sexan till nian. Hon va så bra och min nuvarande lärare suger så hårt som det bara går att suga.

Hela skolan känndes mkt mindre än vad den kändes förut. Den stora korridoren hade helt klart krymt till utepytt vilket typ allt annat hade sjort också. Var jättekul att hälsa på... ska nog åka dit en gång på vårterminen också. sån nostalgi!

nu nka jag laga mat och sen bär det av till trrrääännnniiinng!!!
//Emma


Lidl sen julfika

Idag efter skolan åkte jag och Matilda till Lidl för att köpa utbytesklappar till gympan! Temat var Lidl. :). Jag köpte .... haha de skulle ni bra gärna villja veta, men de kan jag inte säga förens imorgon kväll när jag har vi har bytt klappar.

Efter Lidl följde matilda hem till mig där vi tog en stor julfika. Mmmm... mkt mysigt och gott..

Annars har det väll inte hännt ngt speciellt sen jag blogg sist. Jo juste!! Mamma kom hem från The USA idag och hdae då med sig en VOGUE till mig. så kul!! Jag sitter som ett litet barn i en godisavfär och bara stoppar i mig moderepotage efter moderepatage. Är tyvarr ganska mycket text i repotagen så jag orkar inte riktigt ge mig in i ngt andra repotage än de som till mestadels består av bilder. Men, men de e hur kul som helst att bara kolla på bilderna iaf.

Här kmr ngra bilder från dagen idag!


vårat fika...

Matilda:


min nya vogue:) (tack mamma)


Mmmm...


Har fixat naglarna idag oxå... nu e de julröda med vita blommor på tummarna:D


//Emma


datalektion

Hola!!!

Nu sitter jag i skolan och har datalektion! JÄTTEKUL.. har desutomont i magen! :(:(

Idag har det varit största snöbollskriget mellan tibbla och Åva.. Åva losa som vanligt.
Allt börja med att några tibbleelever sprang in i VÅR (!!!) skåphall, medens vi stod där och tog ut våar nya böcker. Alla fick panik och bara sprang.. Det flög snöbollar över allt!!! Efteråt skrattade vi åt hut töntiga vi hade varit, men typ barra några minuter senare hända samma sak igen, och igen, och igen!! Lärarna fick typ DAMP, de va skit kul. Skönaste kommentaren från en kille som går Ib.
- Asså Tibblebarnen är helt klart inte rumsrena!!

hela eftermiddagen har typ fortsatt såå. och OK, de va kul första gångerna, men nu börjar det bli lite överdrivet + att en kille i min klass nycklar har blivit stulna och en Ib-killes skåp typ utivet! Nu räcker det, seriöst!!!

Det är iaf fint med snö utomhus

//Emma 

OJOJOJ!! fick precis reda på att våran klass nästa termin ska vara med i ett testprojekt vilket innebär att vi kommer att få låna datorer som vi ska ha på varje lektion! SÅÅ NAJS!!! enligt min lärare så är det supermoderna minidatorer!! längtar nästan till nästa termin! :):)

glögg nr 2

Hej!!

Nu har jag precis kommit hem från träningen. Dan gick helt ok... jag var ganska trött pga att jag e lite förkyld och att vi hade simning idag i skolan. 

Som jag kanske har skrivit så blev jag äntligen klar med mitt arbete om psykologisk prestation igår. Jag skrev typ som det va... alltså att det typ är mitt psyke som förstör frö mig i min idrott. 
Idag på ledarskapen kom min lärare fram till mig och sa att jag skulle få en bok av honom. Så efter lektionen fick jag förlja medhonom in på hans kontor där jag fick boken "Bäst när det gäller". Jag har bara läst inledningen, men den verkade faktiskt ganske bra. Så nu ska jag ta tag i mig själv och verkligen försöka förbattra mig!! Kommer bli så jävla bra på gympa!!

Nu sitter jag och myser med en minikopp gögg och en hembakad pepparkakstryffel framfr datan. Jag e så värd det!!  

Ha de riktigt julmysikt nu!!

//Emma


RECEPT PÅ PEPPARKAKSTRYFFEL!

Ingredienser

300 g mjölkchoklad av fin kvalitet
25 g smör
0.5 dl vispgrädde
2 msk flytande honung
0.5 msk finstött kardemumma
0.5 vaniljstång
1 tsk kanel
0.5 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malda nejlikor
0.5 tsk ingefära
150 g mjölkchoklad eller ljus choklad till dopping

Gör så här

1. Finhacka chokladen. Dela smöret i mindre bitar och lägg smör och choklad i en bunke.
2. Häll grädde och honung i en liten tjockbottnad kastrull. Lägg i kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära. Skär upp vaniljstången på längden och lägg i den.
3. Koka upp grädden. Ta ur vaniljstången och häll grädden över chokladen och rör ihop till en slät smet.
4. Lägg på plastfolie och låt den svalna i rumsvärme tills den stelnat.
5. Gör klickar med en sked eller använd en sprits och spritsa ut lagom stora klickar på en tallrik. Ställ i kylen att stelna.
6. Ta ut chokladklickarna. Täck händerna med kakao och rulla klickarna till runda kulor. Låt dem stå i rumstemperatur i ca en timme för att torka.
7. Smält chokladen till doppingen i vattenbad. Låt den svalna lite. Doppa tryfflarna i den smälta chokladen, använd gärna en gaffel till hjälp. Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger upp kulorna på en tallrik.
8. Istället för att rulla tryffeln till bollar kan man hälla den i en form täckt med bakplåtspapper. Sedan kan man stansa ut tryffeln i olika formar med hjälp av små pepparkaksformar.
9. Låt dem stå i rumstemperatur i en timme för att torka och doppa sedan i smält choklad. Låt dem stelna.
10. Garnera gärna med pepparkakskristyr! Blanda florsocker med lite vatten och lägg i en platspåse. Klipp av ett hörn av påsen och använd som sprits. Spritsa pralinerna som pepparkakor.
11. Förvara svalt eller i kylskåp.


glögg...

skyyynnnndaaa!! tänkte helt fel på tiden!!!


god natt

sååå.. nu är jag färdigpluggad vad det gäller hälften av det jag bestämde att jag skulle göra idag. Men aja,  man kan inte hinna med allt (eller orka göra allt för den delen heller).
Det var dock inte så hemskt som jag tänkt mig. Satt bara och skrev om min otroligt dåliga psykiska prestation i min idrott. Måste då tillägga att det genomfördes med en te-mugg i ena handen och en mandarinklyfta i munnen, mm..

Nu ere god natt för mig. Håller på att somna här framför datan...


//Emma♥

julkänsla!!

Idag fick vi vårat första julkort. Sån mysfaktor!

I och med att vi fick detta så kom jag och tänka på att jag inte har skickat iväg mina som jag har ghort än. Kom också ihåg att jag nog inte hade lagt in någon bild på de otroligt snygga korten här on the blogg... så här kommer en bild :)



medens jag ändå var igång så tankte jag att jag skulle kunna ta ett kort på min tröja som jag köpte igår + det ultrafina buddybutteret (??) som jag fick av mina småbarn på deras sista träning idag!



ok sämst kvalite' men tycker ändå att tröjan är snygg. Kanke inte super rolig men perfekt för de där trötta mårnarna då man bara vill dra på sig ngt enkelt men ändå ok snyggt (vilket jag har typ minst varannan dag!!)

för att få en lite bättre bild på budy butteret så lägger jag in en till bild.... De var av smak (?) av typ apelsin och lucktar helt underbart!!!!


när jag kollade på mina bilder på min mobil såg jag att ngn ( hmmm Mattis??) hade "lånat" den unter bildlektionen och tagit några bilder så här mkr några av dom också...




ha det så trevligt resten av denna dag

//Emma

Ps. fick tillbaka mitt Kemi prov idag.. Fick 37 av 37. är skitstolt :)


happy aquarium

Hej!!

nu sitter jag i Kulan ("pluggverkstaden" i våran skola). Har så himmla tråkigt, sitter med denna dator framför mig och gör typ nada! Jo föresten jag sperlar Happy Aquarium. Så jävla kul *not* men helt klart beroände framkallande. Jag tror dock att et önda jag får ut av att spela dette spel är att jag har lärt mig till att stava till Aquarium!

Tror jag kanske ska satsa och skriva ett fint inläg lite senare på denna oändligt långa håltimme... 
får se.

//Emma

 

önskelista

Nu i juletider tänkte jag att det vore lite kul med ett colage över några saker som jag önskar mig i julklapp. Så sagt och gjort här kommer mitt otroligt satsiga colage över min önskningar :)



//Emma


idol

Om exakt 34 min går min buss till täbban. Hoppas att jag hittar många fina saker. :) :D

för en stund sen kollade jag på reprisen av idol finalen. Allt var väll bra tycker att båda Erik och Calle sjöng riktigt bra, men om jag ska klaga på nåt. (vilket jag har ganska lätt för att göra när det gäller idol) så större jag mig helt sjukt mycket på juryns kommentarer om framträdandena De lär så himla inlärda. som om dehade fått ett manus som om det hade lärt sig utantill.

t.ex. anders:

- Ja vi befinner ju oss i en jättestor golfboll och så kommer du in på scenen och framträder som en Tiger. Du gör helt klart en Hole in one, fast utan alla skandaler. 

Asså vad har det med just Calles framträdande att göra. Så inlärda!!!!  Ahhhh

Jaja tror inte att idol riktigt är ngt för mig...

//Emma  

Se hela bilden


Lucia...

Idag är det tredje advent, men också lucia. Myspys! 
Igår var det juluppvisning. vet inte om det fanns så mycket ett säga om den. Första varvet på trampett vart helt misslyckat. Vi skulle köra täta frivolter, men några gjorde nog lite för tätt så alla slutade med att vi hade tre vägringar två fall och en tjej som landade på den som var före. "lyckat'". sen fortsatte hela uppvisningen i lite samma stil. Men men, själva uppträdandet var nog ganska bra iaf. 

Efter uppvisningen åkte vi (jag C,C & O) hem till Cornelia och Olivia. Där kollade vi på filmen från uppvisningen. Mmpste ändå säga att det såg lite bättre ut än vad jag trodde. Efter det åkte vi hem till carro och hämtade hennes saker och till sist hem till mig där vi gjode många roliga saker. bland annat byggde en snögubbe på mina grannars soptunna. + att det var inte bara ngn vanlig snögubbe utan vi färgade den med hårsprejer så den vart skitcool!! Kmr kanek en bild sen...

Tillsist somnade vi och nu efter en mysig luciafrukost med mina vänner, är det bara jag och Carro kvar. Planen för idag = åka till täbban (måste köpa julklappar) och sedan till träningen..

Ha de bra!


våran supersnygga snögubbe såg ut så här!!!
undra om grannarna blir förvånade när de ska slänga soperna idag???
//Emma och en sovande Carro vid min sida :)

 


jahapp.....

Hej!

nu har jag inte skrivit på ett tag, men har ärligt talat inte haft tid eller lust.

Imorgon är det Juluppvisning... Mina små tjejer ska vara rocktomtar och jag sjålv ska vara skräck. Kan nog bli intresant.

Idag var det träning som vanligt... gick väll så där :S. Börjar typ inse att jag är sämst. Kör inga coola saker och om jag lyckas köra bra ett varv, så går det ändå skit(!!!) varvet efter. Börjar fatta att det här är mitt fel. under de senaste åren när alla gått framåt så har jag utan att märka nåt stått helt still och nu ligger jag så mycket efter att det är ty p pinsamt att köra. Tror dock att det bara handlar om att bestämma sig, är det värt att lägga ner allt jag har i detta och försöka utvecklas eller ska jag bara fortsätta träna tills mina tränare skickar ner mig till Rm-äldre.

Få se hur jag känner nästa termin!

- nu kah jag iaf försöka blogga lite oftare :)

//Emma

RSS 2.0